سیمیندخت مردانی کرانی- یکی از عناصر مهم خیال شاعرانه استوره است. اگر دیگر عناصر خیال را ذهن شاعر باید بسازد، این عنصر از پیش ساخته و آماده بوده است و تنها شاعر در کاخ بلندی که از نظم پی میافکند از آن بهعنوان مصالحی باید سود جوید و آن شاعری در این زمینه موفقتر است که ترکیب آن را بهتر بداند و در واقع اهمیت دانش اساتیری یکی از این جهت است که مبدا و سرچشمهی افکار و عواطف آدمی است و امیدها، آرزوها، ترسها، محبتها و لذتهای او را معلوم میکند و از اینرو با فلسفه و دین ارتباط نزدیک دارد و دیگر از این جهت که در ادبیات و هنر تاثیر فراوان بخشیده است و در بین قدما آنان که از فرهنگ غنی ادب پارسی برخوردارند، کمتر شاعری توانا را میبینیم که از رمزوارهها، به نحو شایستهای استفاده نکرده باشد، اما برداشت و طرز تلقی شاعران از استورهها، همچنانکه از نظر تاریخی بهجو سیاسی و اجتماعی و محیط زندگانی ایشان بستگی دارد به میزان هنرمندی و قدرت تخیل ایشان نیز وابسته است اشاره به اساتیر غیرایرانی، در تصویرهای شاعران از استورهها، لطف و رقت شعری بیشتری یافته و این رمزها تا رمز دقیقترین معانی انسانی و الاهی بالا رفته است:
شاه ترکان که پسندیده و به چا هم افکند
دستگیر ار نشو لطف تهمتن چه کنم
«نظامی گنجوی» شاعر بزرگ ایرانی است که پنج مثنوی او –مشهور به «خمسه» یا «پنج گنج»- جزو شاهکارهای ادبی زبان فارسی به شمار میآید و چندین سده الهامبخش و الگوی شاعران دیگر در زبانهای فارسی و ترکی و اردو بوده و سعید نفیسی بیش از ١۵٠ اثر را نام میبرد که به تقلید از کارهای نظامی گنجوی سروده شده است.
تنها یک پنجم امامزادههای ایران شناسنامه دارند
ایران دارای بیش از ۱۰ هزار امامزاده است. تنها ۴ هزار امامزاده را به امام هفتم شیعیان نسبت میدهند. اما تنها یک پنجم از این امامزادهها دارای شناسنامه هستند. بیشترین امامزادهها در استانهای گیلان و مازندران قرار دارند.
خبرگزاری ایلنا به نقل از یک کارشناس میراث فرهنگی گزارش داده که از حدود ۱۰ هزار امامزاده موجود در ایران تنها ۲ هزارتای آنها سند و شجرهنامه دارند و ۴ هزار امامزاده هم منتسب به موسی کاظم، امام هفتم شیعیان هستند.
مسعود روشن در گفت و گوی خود با ایلنا اظهار داشته که حدود ۸ هزار بقعه در سراسر ایران وجود دارند که در برخی از آنها بیش از یک امامزاده دفن شده. وی سپس نتیجه گرفته که حدود ۱۰ هزار امامزاده در ایران وجود دارند.
اکنون از دید روسیه نیز رژیم بشار اسد بهگونهای فزاینده کنترل بر سوریه را از دست میدهد. به گفتهی میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجهی روسیه، با توجه به چنین تحولی، شکست رژیم اسد نامحتمل نیست.
اظهارات میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجهی روسیه، روز پنجشنبه (۱۳ دسامبر/۲۳ آذر) توسط خبرگزاری "ایتار ـ تاس" منتشر شده است. این نخستین بار است که یک مقام بلندپایهی روسیه که شریک اصلی و از پشتیبانان جدی رژیم بشار اسد است، آشکارا چنین سخنانی بر زبان میآورد.
به گفتهی ناظران سیاسی، چنین به نظر میرسد که مسکو خود را برای دوران پس از اسد در سوریه آماده میکند. بوگدانف در سخنان خود خاطر نشان ساخته است که پیروزی اپوزیسیون "نامحتمل نیست" و "باید واقعیتها را دید". وی تصریح کرده است که دولت اسد همواره کنترل بر بخشهای بزرگتری از کشور را از دست میدهد.
درود بر تمام دوستان گرامی دیر زمانی بود که می خواستم در گستره زبانهای ایرانی کنکاش کنم و بر دانش خود بیفزایم که بسیار پسندیده دیدم که شما رو در این مهم شریک کنم تا بتوانیم آگاهی و دانش خویش را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و بیش از پیش با فرهنگ دیرین و دیرپای ایران زمین آشنا بشیم که چه چیزی بهتر از اینکه نخست با نامهای کهن و پرمغز ایرانی آگاهی خویش را افزون کنیم
ادامه مطلب ...درود بر تمام دوستان گرامی دیر زمانی بود که می خواستم در گستره زبانهای ایرانی کنکاش کنم و بر دانش خود بیفزایم که بسیار پسندیده دیدم که شما رو در این مهم شریک کنم تا بتوانیم آگاهی و دانش خویش را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و بیش از پیش با فرهنگ دیرین و دیرپای ایران زمین آشنا بشیم که چه چیزی بهتر از اینکه نخست با نامهای کهن و پرمغز ایرانی آگاهی خویش را افزون کنیم
ادامه مطلب ...درود بر تمام دوستان گرامی دیر زمانی بود که می خواستم در گستره زبانهای ایرانی کنکاش کنم و بر دانش خود بیفزایم که بسیار پسندیده دیدم که شما رو در این مهم شریک کنم تا بتوانیم آگاهی و دانش خویش را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و بیش از پیش با فرهنگ دیرین و دیرپای ایران زمین آشنا بشیم که چه چیزی بهتر از اینکه نخست با نامهای کهن و پرمغز ایرانی آگاهی خویش را افزون کنیم
ادامه مطلب ...با تغییر شدید شرایط اقلیمی و زیستی، نابسامانیهای اجتماعی بزرگی پدید میآید که میتواند به نابودی یک تمدن یا بنیادهای فرهنگی آن منجر شود، این بلایی بود که بر سر زبان سومری آمد.
صاحب کارخانه آجرپزی کرمانشاه؛ در نقش کارگر ساختمانی در مناطق زلزله زده آذربایجان
صفدر کهریزی مدیر فنی بسیج سازندگی کرمانشاه میگوید: 8 روز است که به اینجا آمدهایم،(گروه فعلی). در این مدت 45 خانه را نقشه ریختهایم و پیریزی کردهایم. 35 تا را آرماتور بستهایم، 8 واحد را بتن ریختهایم و بتن 8 تا را هم تا اسکلت ریختهایم.
میگوید: روز جمعه 100 نفر اینجا کار میکردند، اما با جابجاییهایی که شده الان 45 نفریم.اروپا در حال حاضر شاهد فرایندهای تازه ادغام و جدایی است. طبق ارزیابی های کارشناسان بیش از ۱۰ دولت جدید احتمال دارد در قاره پیر، اروپا، در قرن بیست و یکم بوجود آیند. مسئله کوزوو که یکی از مناقشه انگیز ترین فرایندهای جدایی طلبی در اروپاست در حال حاضر روی میز شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد و وزارت امور خارجه روسیه نیز پیشنهاد داده است تا دوباره این امکان برای بلگراد و پریشتینا داده شود تا به توافقی دوطرفه برسند. ایالت باسک در اسپانیا مثالی است که دیگر به سنتی ترین مسئله جدایی طلبی در اروپا تبدیل شده است. در اسپانیا حدود دو میلیون باسکی وجود دارد که در سه استان منطقه ای موسوم به ایالت باسک ساکن هستند. این منطقه از حقوق و قوانینی متفاوت نسبت به سایر مناطق اسپانیا برخوردار است و سطح زندگی مردم آن از متوسط زندگی در اسپانیا بالاتر است. همچنین زبان مورد استفاده در این منطقه زبانی رسمی و متعلق به ایالت باسک است. |